Delegarea serviciului de salubrizare – în dezbatere publică la Medgidia

Dezbatere publică la Primăria Medgidia
Dezbatere publică la Primăria Medgidia

La Primăria Municipiului Medgidia a avut loc, joi, 22 decembrie, dezbaterea publică cu tema “Delegarea serviciului de salubrizare în municipiul Medgidia”.tema ,,Delegarea serviciuAdministraţia locală are rolul de a găsi soluţii optime în ceea ce priveşte organizarea, gestionarea şi exploatarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciului de salubrizare. Alegerea procedurii delegării gestiunii serviciului de salubrizare a fost realizată ca urmare a unor analize tehnico-economice care au evidențiat faptul că toate aspectele legate de avize, autorizații, forță umană și materială, investiții, dotări, administrare eficientă a bunurilor aflate în gestiune, conduc la costuri financiare pe care UAT Medgidia nu le poate suporta pe termen scurt și mediu.

Aceste aspecte vor cădea în sarcina operatorului economic căruia i se va face delegarea și răspunderea pentru neîndeplinirea obligaţiilor ce îi revin. Operatorul serviciului de salubrizare va trebui să presteze următoarele activități: colectare separată şi transportul separat al deşeurilor menajere şi similare provenite din activităţi comerciale, din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori, respectiv: colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor menajere – persoane fizice; colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor similare – instituții publice   aflate în subordinea autorității contractante, măturat, spălat, stropit şi întreţinerea căilor publice, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ.

Valoarea estimată a contractului- 7.156.286.19 lei  a fost stabilită pe bază istorică (contracte anterioare), raportate la cantităţile de lucrări actuale necesare satisfacerii nevoilor urbane, luându-se în calcul inclusiv aplicabilitatea taxei de depozitare a deșeurilor conform OUG 195/ 2005 începând cu 01.01.2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*