Cum va fi rezolvată problema deșeurilor din orașul Ovidiu

Primăria orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu
Primăria orașului Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu

Problema deșeurilor din orașul Ovidiu nu este necunoscută sau neștiută de administrația publică locală, doar că momentan este o perioadă de tranzit în ceea ce privește operatorul zonal al serviciilor de salubrizare.

În urmă discuțiilor și întrebărilor apărute în spațiul public, cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare de pe rază UAT Ovidiu, reprezentanții Primăriei au făcut o serie de precizări legate de modul în care primăria poate interveni în remedierea acestor probleme.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste neconcordanțe în funcționare ( dar care nu țin de neglijență sau nepăsarea administrației publice locale) și asigurăm locuitorii orașului că facem toate demersurile, legale, necesare îmbunătățirii acestor servicii“, au transmis aceștia.

Primăria orașului Ovidiu este parte din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța“ (SMID Constanța)  proiect în care UAT Ovidiu are calitatea de beneficiar, sens în care au fost deja demarate procedurile legale de licitație pentru desemnarea operatorului zonal de gestionarea serviciilor de salubrizare.

Acest fapt conduce la imposibilitatea achiziționării prin orice mijloace a echipamentelor necesare desfășurării în condiții optime a acestei activități, echipamentele fiind deja achiziționate în numele beneficiarului – Orașul Ovidiu de către reprezentanții ADI DOBROGEA, care le au în gestiune, drept urmare orașul Ovidiu riscând o dublă finanțare prin achiziționarea oricăror echipamente (mașini de gunoi, pubele, mașini de spălat etc.), altele decât cele cuprinse deja în proiect, situație în care ar trebuie să răspundă contravențional sau penal pentru dublă accesare a fondurilor cu finanțare din alte surse.

Potrivit Statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Dobrogea” a județului Constanta  orașul Ovidiu are calitatea de membru alături de celelalte UAT-uri din zonă de Sud Est.

În scopul detalierii fazelor de implementare ale acestui proiect și pentru o mai bună informare a stadiului, este necesar să fie accesat site-ul ADI DOBROGEA: documentul de poziție prezentat în Anexa nr. 6 prezentând în mod detaliat scopul și rezultatele acestui proiect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*