Cultura de calitate vine în orașul Ovidiu. Baletul “Lacul Lebedelor” este pus în scenă în aer liber pe scena de pe Lacul Siutghiol

Lacul Lebedelor se joacă pe faleza din Ovidiu

Orașul Ovidiu este gazda unei punere în scenă deosebită a celebrei piese de balet, „Lacul lebedelor“. Aceasta se va juca pentru prima dată în aer liber în România, pe scena de pe lacul Siutghiol.

Spectacolul inedit este realizat de către Primăria Ovidiu, în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța. Piesa se va juca în seara de 22 iunie, începând cu ora 21.00, coregrafia aparținându-i lui Mihai Babușka, după Lev Ivanov – Mariinsky Petipa, iar scenografia lui Adrian Urmuzescu. Corina Dumitrescu și Monica Cherecheș asigură asistența coregrafie.

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, se poate întâlni în basmele mai multor popoare.

Libretul baletului (în 4 acte) este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877 în Moscova la renumitul Teatru Bolșoi, coregraf fiind Julius Reisinger. Nu a fost primit foarte bine pe moment, dar în 15 ianuarie 1895, o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Marius Petipa s-a ocupat de primul și al treilea act (de la castel), iar Lev Ivanov de al doilea și ultimul act (actele de la lac). Între timp, textul a fost de mai multe ori transcris și modificat, astfel că unele versiuni au un final diferit față de cel original.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*