CTnews TV: Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor: “Dacă transportul maritim cade, atunci cade întreaga economie mondială!”

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. FOTO CTnews.ro

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în studioul CTnews TV. Într-o perioadă în care pandemia de Covid-19 a afectat întreaga societate, la cele mai profunde și diverse paliere, și în condițiile în care 90 la sută din comerțul mondial este făcut pe mare, navigatorii reprezintă acea categorie profesională, esențială, care face economia mondială să funcționeze.

În această categorie profesională, conform statisticilor SLN, România este reprezentantă de aproximativ 21.000 de marinari brevetați, la care se adaugă personalul de pe navele de croazieră (altul decât cel navigant), dar și de pe navele fluviale. Acestora, an de an, li se adaugă generații de tineri absolvenți ai institutelor de marină, care așteaptă să intre pe această piață a muncii.

Despre problemele cu care se confruntă această categorie profesională de importanță majoră, despre implicarea SLN în rezolvarea problemelor marinarilor români, indiferent dacă fac parte sau nu din sindicat, dar și despre eforturile făcute pentru a conștientiza clasa politică cu privire la aceste probleme, în discuția cu Adrian Mihălcioiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*