Construcția noului stadion Farul începe în iulie

Design fără titlu - 1

Construcția noului stadion din Constanța va începe în luna iulie. Valoarea estimată a proiectului este de 379 de milioane de lei, echivalentul a 76 de milioane de euro, potrivit informațiilor făcute publice de autorități.

Primarul Vergil Chițac a declarat că în luna iulie 2024 vor începe lucrările la noul stadion. Câștigătoarea licitației a fost asocierea formată de companiile Construcții Erbașu SA și Tracon. Noul stadion va avea 18.500 de locuri, în timp ce termenul de finalizare este 2025.

Arena din Constanța a fost demolată în vara anului trecut, după ce ultima partidă de aici s-a disputat pe 1 mai 2021, un eșec al Farului cu 1-3 contra celor de la U Cluj.

Noul complex va avea, pe lângă stadionul de fotbal, un teren de antrenament, o pistă de atletism cu 6 culoare omologată pentru competiții interne și internaționale, ce va beneficia și de o tribună de 1.000 de locuri, dar și de o clădire destinată vestiarelor echipelor de fotbal și atletism.

Farul se pregătește pentru reluarea campionatului

Până când stadionul va fi gata, Farul va continua să joace la Ovidiu, unde se află și Academia lui Gheorghe Hagi. De fapt, tot aici va avea loc și cantonamentul în care echipa se pregătește pentru reluarea sezonului 2023/2024 din Superliga. Farul va disputa un singur meci amical, pe 13 ianuarie, cu liderul din campionatul Bulgariei, Cherno More Varna.

Primul meci oficial din 2024 al Farului este programat pe 21 ianuarie, în deplasare cu Universitatea Craiova. Se anunță un meci interesant și echilibrat, între două echipe care practică un fotbal ofensiv. Este o deplasare dificilă pentru Farul, lucru ce este demonstrat și de cotele oferite de bookmakerii caselor de pariuri sportive – formația lui Gheorghe Hagi are cota 3.50 să plece cu o victorie. Egalul are 3.15, iar cota Craiovei este 2.20.

Universitatea Craiova este poziționată mai bine în clasament și a încheiat anul trecut pe locul 3, la 10 puncte de FCSB. Farul este pe locul 6, cu 4 puncte mai puțin față de Universitatea Craiova. O victorie la Craiova ar ajuta-o pe Farul să se apropie de podium și să-și consolideze poziția de play-off, acesta fiind primul obiectiv stabilit de Gheorghe Hagi.

Denis Alibec, șanse infime să revină la Farul

Farul a încercat în această iarnă un transfer spectaculos, revenirea golgheterului Denis Alibec. Acesta și-a manifestat intenția de a pleca din Qatar pentru a fi în formă înaintea meciurilor de la EURO 2024, iar singura echipă la care se putea transfera era Farul.

Totuși, potrivit unui anunț făcut de acționarul minoritar Ciprian Marica, șansele ca transferul să se realizeze sunt infime.

„Din câte înțeleg, șansele sunt sub 10%, deci e greu de crezut. Gică Hagi are o relație excelentă cu Denis Alibec, au lucrat foarte bine și Alibec are ușa deschisă, se întoarce când vrea el. Alibec are și o vârstă, aspectul financiar e important și nu-și permite Alibec să renunțe la salariul bun de acolo ca să vină la Farul. Nu ne permitem să-i oferim condițiile de acolo, de aceea a plecat și nu văd cum ar putea reveni azi în țară. A ajuns la o vârstă și aspectul financiar contează”, a declarat Ciprian Marica.

Denis Alibec a semnat în vară cu Maither din Qatar, unde are un salariu de peste 1 milion de euro pe an. Până acum, el a marcat 4 goluri în 12 partide disputate pentru gruparea din Qatar. Nemulțumirea lui Alibec este că antrenorul îl folosește pe postul de extremă și nu atacant, acesta fiind și motivul pentru care și-a manifestat intenția să plece.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*