Constănțenii trebuie să poartă măști la ieșirea din casă, în toate spațiile publice din județ

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Constănțenii trebuie să poarte măști, începând de miercuri, în toate spațiile publice din județ. Măsura a fost decisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență hotărăște pentru prevenirea răspândirii Covid-19, începând cu data de 15 aprilie, se instituie obligativitatea acoperirii nasului și a gurii la ieșirea din casă în toate spațiile publice din județul Constanța, pe întreaga perioadă a stării de urgență, cu măști simple sau chirurgicale, dar și eșarfe, fulare și alte obiecte vestimentare”, se arată în hotărârea CJSU.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul ședinței de marți seara, la propunerea Direcției de Sănătate Publică

Totodată, reprezentanții DSP Constanța fac apel către populație și vin cu următoarele recomandări:

  1. ieșiți din locuințe doar pentru situații prevăzute în setul de reguli din această perioadă și doar cu declarația pe propria răspundere completată;
  2. mențineți distanța de siguranță față de ceilalți oameni;
  3. evitați strângerile de mână;
  4. efectuați frecvent igiena mâinilor folosind apă și săpun;
  5. evitați atingerea ochilor, nasului și a gurii;
  6. aveți grijă de igiena respiratorie, tușiți sau strănutați în batista de unică folosință sau în pliul cotului;
  7. aerisiți frecvent încăperile în care stați;
  8. mâncați fructe și legume crude și cât mai puține alimente procesate, pentru a ajuta corpul în această perioadă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*