Constănțenii sunt invitați, sâmbătă, la mișcare în parcul Tăbăcărie în cadrul programului „Promenada Inimilor 2021”

Parcul Tăbăcărie. FOTO Primăria Constanța

Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul „Promenada Inimilor 2021”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța, continuă și în 2021, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce își propune ca în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiță, profesor de cardiologie și membru Rotary.

Traseul are o lungime de 2 km, începând de la intrarea în Parcul Tăbăcărie, zona City Mall Constanța. Astfel, constănțenii sunt invitați, la o plimbare în grup, sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 10.00.

Programul este inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător și printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*