Constănțenii încă nu iau în serios Poliția Locală și nici prevederile legale, iar aceste lucruri îi ard la buzunare

Semințarii au fost amendați de către polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Patrulările echipajelor Poliției Locale Constanța se intensifică la nivel de municipiu, iar cei obișnuiți să nu dea doi bani pe curățenie, bun simț sau pe prevederile legale ale administrației locale sau ale statului, au parte de surprize. Scuipatul de semințe, aruncatul de gunoi din mașină, câinele lăsat la voia întâmplării și multe alte „nimicuri“ cum le numesc mulți, le-au adus surprize. 

În cursul zilei de 12 aprilie, echipajele Direcției Generale a Poliției Locale s-au axat pe  zona cuprinsă în perimetrul dintre Strada Bucovinei, Bulevardul Aurel Vlaicu, Strada Baba Novac, Strada Solidarității, Strada Mircea cel Bătrân, Strada Progresului, Strada Alexandru Gherghel dar și zonele adiacente parcurilor constănțene – Poarta 6, Parc Casa de Cultură și Tăbăcărie.

Contravenienții nu au lipsit, iar polițiștii locali au avut pe ce să își consume pasta din pix, valoarea sancțiunilor ajungând la 6.800 lei.

Amenzile au fost date pentru:

  • 1 sancțiune pentru aruncarea gunoiului pe carosabil (Strada Nicolae Iorga /Strada Bucovinei);
  • 1 sancțiune pentru depozitarea ambalajelor pe domeniul public (Bulevardul Aurel Vlaicu)
  • 9 sancțiuni pentru consumul de băuturi de băuturi alcoolice în locuri publice (Parcul Tăbăcărie, Zona Energia din cartierul Baba Novac, Strada Solidarității, Strada Alexandru Gherghel);
  • 1 sancțiune pentru răscolirea gunoiului din containere (Strada Progresului);
  • 3 sancțiuni pentru plimbarea câinelui fără lesă ( Parc Tăbăcărie, Parc Casa de Cultură, Strada Mircea cel Bătrân);
  • 1 sancțiune pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public (Strada Mircea cel Bătrân);
  • 1 sancțiune pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public (Parc Tăbăcărie);
  • 1 sancțiune pentru staționarea neregulamentară a autovehiculelor pe spațiul verde din Parc Poarta 6;
  • 5 sancțiuni pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public (Parc Tăbăcărie);
  • 3 sanctiuni pentru consum de tutun într-un spațiu public închis.

Constănțenii trebuie să știe că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate sau lipsa instrumentelor necesare pentru strângerea excrementelor lăsate de animalele de companie poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*