Constănțenii încă își pot plăti taxele și impozitele fără penalități și dobânzi

Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Constănțenii care au datorii la bugetul local la data de 31 decembrie 2018 își pot achita obligațiile fiscale principale restante fără accesoriile aferente acestora.

Pentru a beneficia de aceste facilități fiscale, debitorii trebuie, până pe data de 15 decembrie 2019 inclusiv, să:

  • achite integral toate obligațiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, datorate bugetului local
  • achite integral toate obligațiile bugetare principale și accesoriile datorate bugetului local cu termene de plată cuprinse între 01 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019 inclusiv (până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor)
  • depună o cerere de anulare a accesoriilor

De asemenea, debitorii pot depune o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de anularea accesoriilor și până pe 15 decembrie 2019 inclusiv pot achita eșalonat debitul restant.

Cererile și notificările pot fi depuse la ghișeele SPIT, trimise prin mail sau prin poștă la următoarele agenții:

  • Agenția fiscală nr.1, Centrul Comercial TOM, stand B6b, mail: ag1@spit-ct.ro
  • Agenția fiscală nr.2, Strada Nicolae Grindeanu, nr.66, mail:ag2@spit-ct.ro
  • Agenția fiscală nr.3, Strada Sulmona, nr.22, mail: ag3@spit-ct.ro
  • Agenția fiscală nr.4, Strada Badea Cârțan nr. 3, mail: ag4@spit-ct.ro
  • Agenția fiscală nr.5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), mail: ag5@spit-ct.ro
  • Agenția fiscală nr. 6 , Bd. Tomis nr. 112, mail: ag6@spit-ct.ro.

Formularele tip se găsesc la orice agenție fiscală sau pot fi descărcat de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice .

Programul de lucru cu publicul: luni, marți, miercuri, vineri: 08:30-16:30, respectiv joi: 08.30-18.30.

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) care înregistrează debite restante la data 31 decembrie 2018.

Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*