Constanța va avea un Birou Unic pentru consultanță pentru oamenii de afaceri

Sediul CCINA Constanța. FOTO Google Maps
Sediul CCINA Constanța. FOTO Google Maps

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a avut inițiativa, încă de anul trecut, de a înființa un Birou Unic, care să asigure un cadru unitar de cooperare interinstituțională și să ofere agenților economici, consultanță privind obținerea avizelor și autorizațiilor necesare funcționării, în deplină legalitate.

Necesitatea înființării acestui Birou Unic a reieșit din consultările cu agenții economici, precum și din faptul că s-a înregistrat o scădere îngrijorătoare,  cu 11,07%, a numărului de societăți înmatriculate în judeţul Constanţa, în anul 2016, comparativ cu anul precedent.

Demersurile întreprinse de instituția noastră au fost susținute atât de către Primăria Constanța, cât și de către Instituția Prefectului, astfel că această initiațivă a fost, în sfârșit, încununată de succes, protocolul de colaborare interinstituțională fiind semnat în data de 24.03.2017.

Biroul Unic va reuni în fiecare zi de joi, în intervalul 14.00 – 16.00, câte un reprezentant al Primăriei Constanța, al Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, al InspectoratuluiTeritorial de Muncă Constanța și al Direcției Pentru Agricultură a Județului Constanța, precum și un reprezentant CCINA, care va asigura consultanță privind scrierea de proiecte și surse de finanțare.

Acest Birou Unic este al treilea deschis în țară, după cele din județele Timiș și Neamț.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*