Constanța va avea în următorul an alte 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, anunță primarul Vergil Chițac

Constanța va avea în următorul an 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. FOTO cu rol ilustrativ

Primarul Vergil Chițac a anunțat că, în următoarele 12 luni, Constanța va dispune de 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, în valoare de 4,4 milioane de lei.

„Este un proiect de infrastructură care ne ajută să combatem poluarea și să transformăm Constanța într-un oraș mai prietenos cu mediul. Această măsură vine în completarea achiziționării a unei flote de 41 de autobuze electrice și a 125 de stații de autobuz moderne care vor transforma Constanța într-un oraș civilizat, cu aer mai curat. Am fost anunțați că la începutul lunii noiembrie vom semna contractul de finanțare, care va fi asigurată de Administrația Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei cu TVA, dintre care aproape un milion de lei vor reprezenta contribuția Primăriei. Vorbim despre 18 stații, fiecare cu câte două puncte de reîncărcare (unul de curent continuu cu o putere de 50 kW și unul de curent alternativ cu o putere de 22 kW)”, a precizat primarul Constanței printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate după cum urmează:

  1. cartier Poarta 6 (strada Brizei, lângă Piața Roșie);
  2. cartier km 4-5 (strada Progresului, lângă Școala 33);
  3. Șoseaua Industrială nr. 7 (fostul Liceu Vasile Pârvan);
  4. bulevardul 1 Decembrie 1918 (zona BCR Gară);
  5. aleea Daliei (zona Casa de Cultură Constanța);
  6. Portul Tomis (loc de joacă);
  7. Poarta 1 (parcare publică);
  8. parcare strada Traian (lângă Tribunalul Constanța);
  9. strada Răscoalei 1907 (intersecția cu bulevardul Ferdinand);
  10. Sala Sporturilor;
  11. Parcare Spitalul Județean Constanța (strada Nicolae Iorga);
  12. Supermarket Mega Image (Tomis III);
  13. aleea Stadionului (intersecția cu strada Badea Cârțan, vizavi de SPIT);
  14. Faleza Nord (strada Pescarilor);
  15. Pavilion Expozițional (bulevardul Mamaia);
  16. Parcare Aqua Magic;
  17. Parcare Albatros;
  18. aleea Megara (zona Mamaia Nord).

„Prin acești pași și prin cei ce vor urma ne dorim să încurajăm folosirea unor mijloace de transport eficiente și prietenoase cu mediul și să turnăm fundația unui oraș cu adevărat verde, din toate punctele de vedere”, a mai spus Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*