Consilierii locali din Medgidia au aprobat numărul și a cuantumul burselor ce se vor acorda elevilor din învățământul preuniversitar de stat

Ședință de Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Toate cele 13 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal de marți, 30 iunie, au fost aprobate.

La primul punct s-a aprobat numărul maxim de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav din municipiul Medgidia, pentru anul 2020, acesta fiind de 150.

Un alt proiect de hotărâre a fost referitor la aprobarea numărului și a cuantumului burselor ce se vor acorda elevilor din învățământul preuniversitar de stat, pentru anul școlar 2019-2020. A fost aprobat cuantumul lunar al unei burse după cum urmează: burse de performanță – 80 de lei, de merit -70 lei, de studiu -55 lei și bursă socială – 50 lei.

De asemenea, s-a aprobat și proiectul de hotărâre privind actualizarea contribuției și a standardelor de cost pentru serviciul de persoane vârstnice la domiciliu, în funcție de nivelul venitului net lunar/ membru de familie și gradul de dependență, începând cu 01.06.2020.

În ședința lunii iunie au fost repartizate și trei unități locative de tip ANL, următorilor înscriși pe lista de priorități.

Un alt proiect de hotărâre aprobat a fost cel referitor la acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. Consilierii locali au votat de asemenea, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2020. Prin actuala rectificare se suplimentează capitolul referitor la locurile de joacă, la învățământ – amenajare spații verzi Școala „Lucian Grigorescu”, a curții interioare și recondiționarea sălii de sport, precum și implementarea sistemului de supraveghere al Liceului „N. Titulescu”. De asemenea, se are în vedere și realizarea Centrului multifuncțional din cadrul Casei de Cultură „I. N. Roman” dar și susținerea altor proiecte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*