Consilierii județeni constănțeni au aprobat acoperirea deficitului bugetar

Consiliul Judetean Constanta CJC. FOTO Catalin Schipor

Consiliul Județean Constanța s-a întrunit astăzi, 13 ianuarie 2021, în ședință extraordinară de îndată. Au fost prezenți un număr de 27 de consilieri județeni. Ședința a fost ținută în regim de videoconferință de către vicepreședintele CJC Petre ENCIU, iar pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte de hotărâre.

Primul proiect de hotărâre a vizat acoperirea definitivă a deficitului secțiunii funcționare și a secțiunii dezvoltare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2020 al Consiliului Județean Constanța, din excedentul anilor precedenți. Mai exact, este vorba de acoperirea deficitului bugetar înregistrat cu valoarea de aproximativ 41 milioane lei. Excedentul anilor precedenți se ridică la aproximativ 92,5 milioane lei. Proiectul a fost adoptat cu 24 de voturi pentru.

Cel de-al doilea proiect face referire la transmiterea în administrarea Primăriei Municipiului Constanța, pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire, a unei suprafețe de 2718,09 mp din spațiile aflate în interiorul Pavilionului Expozițional Constanța. Această suprafață este necesară pentru înființarea unui centru de vaccinare împotriva Covid-19, așa cum a fost nominalizat prin Hotărârea C.J.S.U nr. 117/29.12.2020. Menționăm că prezentul proiect de hotărâre vine în completarea Hotărârii nr. 1/06.01.2021, prin care au fost dați în folosință gratuită 2550 mp din incinta Pavilionului Expozițional Constanța. Astfel, a fost suplimentată suprafața prin adăugarea unor spații de aproximativ 170 mp. Proiectul a fost votat în unanimitate de către toți consilierii județeni prezenți la ședință.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*