Conferința „Conservarea şi reactivarea patrimoniului construit” la Constanța, cu și despre Cazino

Discuții despre conservare

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu Primăria Muncipiului Constanța și Asociația ARCHÉ organizează pe data de 9 iunie 2018, conferința „Conservarea şi reactivarea patrimoniului construit”, eveniment corelat cu includerea Cazinoului din Constanţa în programul Europa Nostra „7 Most Endangered” (7ME).

Evenimentul are loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie, de la ora 10:00 și reunește experți internaționali în domeniul conservării patrimoniului construit și finanțărilor europene. Vor fi aduse în discuție exemple de bune practici în care patrimoniul a redevenit o resursă identitară și economică pentru comunitate.

Conferința va aborda, în prima parte, tema protejării patrimoniului construit Art Nouveau, iar în partea a doua parte, tema Patrimoniului și dezvoltării durabile.

La final, participanții vor lua parte la un tur ghidat al Cazinoului, în fața căruia va putea fi admirată expoziția internațională „Waves of Art Nouveau”, eveniment sincron în cele 8 ţări ale proiectului european „Sustainable protection and promotion of Art Nouveau in the Danube Region”, care îşi propune să întărească protecţia, conservarea şi promovarea patrimoniului construit Art Nouveau în zonele urbane ale regiunii Dunării, proiect în care INP este partener de specialitate.

Misiunea Europa Nostra, ce va avea loc în perioada 8-11 Iunie la București și Constanța are ca scop creionarea unui plan sustenabil de acțiune pentru conservarea și reactivarea Cazinoului din Constanța, în urma întâlnirilor de lucru cu autoritățile responsabile și comunitatea locală.

Participarea este gratuită pe baza înscrierii http://bit.ly/ConferintaPatrimoniu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*