Primăria Gârliciu nu a primit niciun ban de la autoritățile județene sau centrale deși a propus proiecte importante pentru comunitate

Intrarea în Gârliciu. FOTO Paul Alexe

Conducerea Partidului ADER România este profund nemulțumită de faptul că Primăria Gârliciu, condusă de primar al formațiunii politice, nu a primit niciun ban de la autoritățile județene dau centrale, la alocările din fondul de rezervă sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel, președintele ADER, Ioan Gherghina, a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă, în care îi cere să fie luate măsuri urgente de remediere a acestei situații.

„Cu profundă dezamăgire constatăm că banii europeni alocați României, pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, actuala guvernare PSD-PNL, îi acordă în funcție de apartenența politică a primarilor. Un lucru foarte grav. Primarii ADER, între care și primarul localității Gârliciu din județul Constanța, au fost excluși de la finanțare deși au propus autorităților județene proiecte importante cum ar fi introducerea rețelelor de apă și canalizare, asfaltarea străzilor, reabilitarea școlilor și dispensarelor, ajutorarea agricultorilor cu gospodării individuale și a fermierilor, a persoanelor cu dizabilități aflate în situație de risc social ș.a.

Cu respect, vă solicităm domnule Prim-ministru al Guvernului să luați urgent măsuri să nu se mai politizeze fondurile care provin de la Uniunea Europeană, să analizați urgent aceasta situație și să descurajați prin măsuri ferme autoritățile județene în a face alocări financiare preferențiale bătându-și joc de ceilalți locuitori ai României care, ori nu sunt înregimentați politic, ori nu sunt pediști sau peneliști”, a scris Ioan Gherghina.

De asemenea, și vicepreședintele ADER, Minodora Ion, a trimis o scrisoare deschisă președintelui Consiliului Judeţean Constanta, Mihai Lupu, în care îl acuză pe acesta că, din nou, Primăria Gârliciu, cu primar ADER, a fost ocolită la alocarea banilor din fondul de rezervă.

„La ultima alocare din fondul de rezervă s-au repartizat circa un miliard de lei către 3.047 de unități teritoriale din țară. Ar fi trebuit să primească și toate primăriile din Constanța pentru egalitate de tratament între cetăţenii județului pe care-l păstoriți. Din păcate însă, Primăria Gârliciu cu primar ADER Anica Tufa, nu a primit nici măcar un leu. Vă solicităm să ne comunicați public criteriile avute în vedere la repartizarea acestor fonduri și motivul pentru care Primăria Gârliciu – o comunitate modestă cu circa 1.650 de suflete, a fost exclusă de la această repartizare! De asemenea, așteptăm să ne informați, în cel mai scurt timp posibil, cu privire la soluția adoptată de dumneavoastră pentru remedierea acestei neplăcute situaţii!”, a scris vicepreședintele ADER, Minodora Ion.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*