Conducerea CJ Constanța face zid în jurul secretarului județului, Mariana Belu, în ciuda anchetei penale a DNA

Conducerea Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Daniel Learciu, Horia Țuțuianu, Claudiu Palaz - Conducerea Consiliului Județean Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Numele Secretarul județului Constanța, Mariana Belu, a apărut recent într-un dosar instrumentat de DNA Constanța. Aceasta este cercetată de procurori pentru complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat de făptuitori este de 5,4 milioane lei, iar abuzurile au fost comise alături de fosta conducere a Consiliului Județean Constanța, în frunte cu Nicușor Constantinescu.


Citește și: Nicușor Constantinescu este cercetat de DNA alaturi de alte persoane într-un dosar cu un prejudiciu de 5,4 milioane lei


Actuala conducere a CJ Constanța a reacționat astăzi la propunerea de suspendare a secretarului județului, înaintată de PNL, și a refuzat să-i dea curs. Redăm comunicatul semnat de președintele și cei doi vicepreședinți ai CJ Constanța.

“Este nelegal si inoportun sa se procedeze conform solicitarii PNL Constanta si sa demaram procedura de suspendare a domanei Secretar – Mariana Belu.

PNL Constanta, in disperare de acumulare a capitalului de imagine politica, calca legea in picioare. Atata timp, cat institutiile abilitate nu solicita Consiliului Judetean Constanta astfel de masuri, potrivit art 86, alin (2) din Legea 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, suspendarea contractului de muncă al unui funcţionar se face în momentul trimiterii în judecată a acestuia şi până când instanţa competentă pronunţă o sentinţă definitivă şi irevocabilă, iar Consiliul Judetean Constanta nu va dispune altfel, doar de dragul jocurilor de imagine ale PNL.

„Nu este corect sa sacrificam si sa terfelim un functionar public, doar din disperarea de a puncta politic si sa arunci cu noroi intr-o institutie publica fara a preciza punctual ce lege incalca demersurile acestei institutii. PNL trebuie sa inteleaga ca legea trebuie respectata si asiguram ca in conditiile in care legea va impune anumite masuri, vom actiona in consecinta”, declara Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

„Cerem public presedintelui PNL Constanta, domnul deputat Bogdan Hutuca (fost Prefect al judetului Constanta, functie pe care a exercitat-o intemeindu-si activitatea pe principiile: legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii) sa precizeze actul normativ pana la nivel de articol care se incalca in actualul context. Jocurile de imagine ale PNL Constanta arata doar disperare de a refacere o <imagine tamponata> ca urmare a mortii clinice a PNL pe scena politica”, sustine Claudiu Iorga Palaz, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta.

Consiliul Judetean Constanta, intre a aplica legea si imagina institutiei, va alege intotdeauna aplicarea legii.

„Nu mai suntem pe vremea in care, imaginea politica era mai presus de lege. Aceste practici au incetat o data cu anul 2016, de cand la conducerea Consiliului Judetean Constanta se afla o noua echipa. Conducerea Consiliului Judetean Constanta este si va ramane un partener al institutiilor statului si va aplica intotdeana legea chiar daca ii va fi afectata imaginea publica, lucru pe care il recomandam si celor de la PNL”, puncteaza vicepresedintele CJC.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*