Comuna Cumpăna va primi bani europeni pentru internet wi-fi în spații publice

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Comisia Europeană (CE) a anunţat, în data de 14 mai, lista localităţilor câştigătoare ale celui de al doilea apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 248 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Comuna Cumpăna și-a depus candidatura pentru obținerea unui cupon valoric în cadrul inițiativei WiFi4EU în data de 4 aprilie 2019.

Cumpăna s-a numărat printre localitățile câștigătoare, iar pe data de 12 iunie a fost semnat acordul de finanțare pentru cuponul  valoric în valoare de 15.000 euro.

Scopul WiFi4EU este să asigure acces gratuit la Wi-Fi pe teritoriul UE în spații publice, cum ar fi parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate.

Programul va finanța cheltuielile  de  achiziționare și instalare a echipamentelor Wi-Fi prin bonuri valorice în valoare de 15 000 euro.

În termen  de  18  luni  de  la  obținerea  bonului valoric, rețeaua fără fir  va trebui să  fie operațională pentru ca bonul să poată  fi  decontat.  Decontarea se realizează  direct  către furnizorul de echipamente Wi-Fi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*