Cod galben de instabilitate atmosferică la Constanța: Ploile se întorc în forță!

Atenție! Se întorc ploile la Constanța! FOTO: Primăria Constanța

Meteorologii au emis un avertisment de cod galben pentru județul Constanța, anunțând că începând de luni, 31 iulie, de la ora 21.00, și până pe 1 august, ora 03.00, se vor manifesta condiții meteorologice instabile în zonă.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea avertizează că în intervalul menționat vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și vânt puternic, pe durate scurte. Cantitățile de apă vor atinge între 20 și 25 de litri pe metru pătrat, iar localitățile pot înregistra chiar și peste 30 – 40 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile maxime vor oscila luni, 31 iulie, între 26 și 29 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius.

Marți, 01 august, vremea va fi ușor instabilă, cu cerul înnorat temporar pe parcursul zilei, iar pe arii restrânse vor fi posibile averse și descărcări electrice. Ulterior, vremea se va îmbunătăți și cerul se va degaja. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade Celsius.

Locuitorii din Constanța sunt sfătuiți să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție în timpul perioadelor de ploi abundente și vânt puternic. Autoritățile recomandă ca agenții economici și asociațiile de proprietari să semnaleze orice problemă sau situație de urgență la următoarele numere de telefon:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055
  •     Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737.552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*