Cine beneficiază de abonamente RATC gratuite și care sunt condițiile de acordare

Autobuz RATC Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Autobuz RATC Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța anunță că în perioada 10.04.2017-30.04.2017, între orele 09:00 – 16:00 au loc înscrierile pentru acordarea de facilități la transportul public de călători beneficiarilor din municipiul Constanța.

Categoriile de beneficiari pentru care Serviciul public de asistență socială Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:

a) persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri;
b) pensionarii cu pensii de până la 1250 de lei inclusiv;
c) persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.
d) persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav), asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora;
e) nevăzătorii cu handicap grav și accentuat și însoțitorii acestora;
f) persoanele cu dizabilități (cu certificat de încadrare în grad de handicap mediu și ușor), pe perioada valabilității certificatului de handicap;

Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate legitimații/permise de călătorie gratuită:
a) cerere și declarație pe propria răspundere;
b) act de identitate/certificat de naștere (copie și original);
c) certificat de încadrare în grad de handicap/contract individual de muncă (copie și original) pentru persoanele amintite la literele a), b) și c);
d) cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la literele d) și e).
e) adeverință eliberată de A.N.A.F. pentru persoanele de 60 de ani care nu realizează venituri (original).

Cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea legitimațiilor/permiselor de călătorie gratuite pot fi ridicate, completate și depuse în următoarele cluburi pentru pensionari:

1) Strada Dezrobirii nr. 123, bl. IS3;
2) Strada Aurora nr. 2, bl. PF1;
3) Strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4;
4) Strada Egretei, nr. 2;
5) B-dul. Al. Lăpușneanu, nr. 66, bl. LE9;
6) B-dul Tomis, nr. 211, bl. TS6B;
7) Șoseaua Mangaliei, nr. 86A;
8) Str. Cișmelei, nr. 16;
9) Complex Tomis III (piața veche);
10) Strada Ștefan cel Mare, nr. 77-79;
11) Strada Brizei, bl. FD3 – parter;
12) Strada Zorelelor, nr. 69 bis, precum și la Sediul Serviciului public de asistență socială, strada Unirii, nr. 104 (biroul nr. 7).

Permisele/legitimațiile de călătorie gratuite se vor elibera o singură dată pentru lunile rămase până la sfârșitul anului calendaristic și vor fi transmise la domiciliul/adresa de corespondență beneficiarilor prin curierat.

Pentru perioada cuprinsă între data depunerii cererilor pentru acordarea legitimațiilor ori permiselor de călătorie gratuite și data transmiterii acestora la domiciliul sau adresa de corespondență beneficiarilor, persoanele care se încadrează într-una din categoriile de beneficiari mai sus menționate, vor ridica permisele ori legitimațiile prin punctele de distribuire abonamente ale R.A.T.C.

Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:

Serviciul Public de Asistență Socială
Secretariat: 0341.180.102
Direcția sprijin comunitar
Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale
Telefon: 0341.448.530

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*