Cinci cetățeni irakieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară

Cetățeni irakieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni, în cooperare cu polițiști din cadrul Postului Ostrov, au depistat în apropierea frontierei de stat, cinci cetățeni din Irak, care au intrat ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit Gărzii de Coastă, acționând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Ostrov, în cooperare cu polițiști din localitate, au descoperit, miercuri, în apropierea frontierei de stat, în dreptul localității Esechioi, cinci bărbați fără documente de identitate asupra lor.

Aceștia au fost conduși la sediul instituției unde s-a stabilit că sunt cetățeni irakieni, având vârste cuprinse între 19 și 32 de ani. Totodată, în cadrul cercetărilor, cei cinci au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*