CERONAV, implicat în unificarea legislației europene pe ape interioare

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează la sediul din Galați primul workshop de promovare a conținutului noii Directive Europene privind recunoașterea calificărilor membrilor de echipaj ce activează în sectorul navigației pe ape interioare și integrarea navigaţiei pe Dunăre în soluţii moderne de transport, care să conducă la reducerea costurilor şi a impactului negativ asupra mediului înconjurător.

Obiectivul noii Directive Europene este acela de a facilita mișcarea forței de muncă din sectorul navigației pe ape interioare prin asigurarea recunoașterii calificărilor acesteia la nivelul întregii Uniuni Europene și introducerea de standarde comune cu privire la evaluarea competențelor, aprobarea programelor de instruire, monitorizarea și evaluarea certificării.

“Una dintre activitățile majore ale acestui proiect o reprezintă dezvoltarea de instrumente și strategii care să permită punerea în aplicare a noii Directive Europene. Organizarea workshop-ului de la Galați vine să sprijine procesul de informare şi diseminare a Directivei și consultările publice cu părțile naționale interesate”, a declarat Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului cu finanțare europeană – Danube SKILLS, condus de CERONAV și al cărui consorțiu este alcătuit din 14 parteneri din 8 țări riverane Dunării și 7 parteneri strategici asociați. Proiectul se va derula pe o perioadă de 30 de luni, până la finele lunii iunie 2019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*