CERONAV deține cea mai modernă flotă de ambarcațiuni

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV și-a dezvoltat flota de ambarcațiuni prin finalizarea cu succes a unui proiect lansat în anul 2011.

Este vorba despre poligonul de antrenamente pentru mijloacele de salvare din baza nautică a CERONAV, amplasat pe malul lacului Siutghiol. În anul 2015, CERONAV a finalizat execuţia structurilor metalice cu platforme cu paletaj din tablă striată şi scări metalice, structuri pe care au fost montate instalaţiile de lansare şi recuperare a trei ambarcațiuni de salvare dedícate, cu sisteme de lansare aferente.

Barca TEMPSC cu grui platformă și barca de salvare rapidă cu grui pivotant vor fi utilizate la cursurile de salvare şi supravieţuire pe mare şi în cadrul programelor de instruire pentru personalul de pe platforme maritime (Offshore Lifeboat Coxswain).

Barca de salvare de tip total închis cu instalație de lansare prin cădere liberă va fi utilizată la cursurile de salvare şi supravieţuire pe mare şi în cadrul programelor de instruire pentru personalul de pe platforme maritime (BOSIET, FOET, Offshore Lifeboat Coxswain).

“Organizarea de cursuri în domeniul transportului naval presupune ca echipamentele de instruire să îndeplinească anumite condiţii impuse de legislaţia naţională, reglementări U.E., cât şi Convenţiile Organizaţiei Maritime Internaţionale (I.M.O.) şi OPITO. Proiectul este semnificativ pentru CERONAV, prin creșterea calității programelor de instruire, dar are o importanță majoră pentru generațiile viitoare, datorită creșterii mobilității forței de muncă din sectorul maritim și offshore”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.668.441,89 RON cu TVA inclus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*