Cercul Verde se deschide în Parcul Tăbăcărie: muzică live, educație nonformală și zonă de relaxare

Cercul Verde se deschide în Parcul Tăbăcărie
Cercul Verde se deschide în Parcul Tăbăcărie

Cercului Verde din Parcul Tabacarie, primul spatiu multifunctional dedicat petrecerii timpului liber in par, un loc gandit special in jurul familiei, se deschide oficial sâmbătă, 16 iulie, la ora 18.00. Zona are ca si scop principal componenta de educatie nonformala pentru tineri si coaching familial.

In Cercul Verde spatiul este gandit si amenajat in patru arii de interes. Iată cum îl descriu organizatorii:

1) Ne jucam si invatam

Un spatiu interactiv de educatie nonformala pentru copii, cu masute colorate, banci si scaune, cu zona de picnic pentru copii in care se organizeaza sesiuni de after school, Ora de Biodiversitate, Ora de Geografie si Biologie, Ora de Dirigentie, sesiuni de abilitati practice creative. In cadrul spatiului vin conform unui calendar stabilit, clase de elevi din cadrul scolilor din Constanta, iar in vacanta mare in fiecare saptamana se fac intalniri pentru temele de grup din vacanta. Activitatile vor fi completate cu actiuni de responsabilizare fata de mediul inconjurator.

2) Descoperim Natura

O zona generoasa din cardul Cercului Verde din Parcul Tabacarie este dedicata mediului inconjurator si protejarii plantelor. Prin programele de coimplicare la nivel orasenesc, spatiul va fi gazda mai mulor ateliere de gradinarit, in care cei mici si cei mari vor invata si vor practica plantatul de flori, crearea de jardiniere, insamantarea si intretinerea gazonului din parc, cum se planteaza un copac si alte activitati de eficientizare a spatiului verde actual.

3) Evenimente Live

O zona dedicata concertelor live de nisa cu public targetat pentru seri de Jazz in Park, Folk in The Park, Cinematograful de Arta sunt cateva dintre evenientele inedite ce se vor desfasura in Cercul Verde din Parcul Tabacarie.

4) Zona de Relaxare si Socializare

Este cea mai activa zona din Cercul Verde, dedicata petrecerii timpului liber alaturi de copii, familie si prieteni, o zona cu multe hamace sport sau clasice, de diferite culori si forme.
Spatiul de relaxare este gandit intr-un concept de picnic, iar vizitatorii vor primi gratuit pleduri de picnic pe iarba, paturi pufoase, candele si lumanari pentru seara, cosuri de picnic, elemente decorative. Ne dorim ca oamenii sa se relaxeze, sa iubeasca natura, sa iubeasca mai mult orasul si sa inceapa sa se descopere si sa se imprieteneasca unii cu altii.

Cercul Verde din Parcul Tabacarie este primul proiect de social HUB in natura si credem ca ii va face pe constanteni sa iubeasca mai mult parcul, sa fie mai responsabili fata de mediul inconjurator si sa participe activ la viata sociala a citadelei tinand cont de factorii de mediu.

Accesul in Cercul Verde este liber si gratuit pentru orice vizitator, deschis zilnic intre orele 10:00 si 21:00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*