Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța deschide și sâmbătă, pentru cei care nu pot lipsi de la serviciu

Constănțenii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii. FOTO CRTS Constanța

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigură acest tratament.

„Rugăm persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 21.12.2019 în intervalul 09:00-13:00. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipă depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.  Va rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbătă dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge“, au transmis reprezentanții CRTS Constanța.

În paralel, se va desfășura și acțiune de informare și recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*