Ce le mai place cașcavalul… Polițiștii Locali au confiscat peste 140 de rotițe de produs lactat

Poliția Locală s-a umplut de cașcaval. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali au desfășurat mai multe controale pe raza municipiului Constanța, acțiune marcată cu 226 sancțiuni în valoare de 64.295 lei. Una dintre cele mai grase capturi a fost de câteva zeci de kilograme de produs vândut ca și cașcaval, de la un individ perseverent, care s-a ales și cu o amendă de 10.000 de lei.

În timpul unei acțiuni zilnice în zona pieței agroalimentare Tomis 3, organizate pentru combaterea comerțului stradal neautorizat din perimetrul cuprins între Bulevardul Tomis, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja, polițiștii locali au depistat la intervale orare diferite  – 12.32 și respectiv 16.50, o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 de ani care comercializa în mod ilegal și în condiții improprii produse lactate.

Produsele alimentare erau oferite spre vânzare dintr-o sacoșă de plastic în număr de 7 bucăți , având totodată depozitate/ascunse în portbagajul unui autoturism alte 138 bucăți, în greutate de circa 500 gr, fiecare.

Persoana depistată a fost sancționata contravențional cu amendă totală de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, dispunându-se și sancțiunea complementară de confiscare a bunurilor destinate/folosite la săvârșirea contravenției, respectiv: 145 de bucăți de cașcaval fără documente de proveniență și depozitate în condiții improprii comercializării.

„Recomandăm cetățenilor să se alăture demersurilor polițiștilor locali pentru eradicarea comerțului ambulant și să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitatare și comercializare și nu poate elibera bon de casă prin care să fie justificata tranzacția comercială, existând riscul achiziționarii unor produse neconforme care pot afecta sănătatea“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

O altă faptă antisocială a fost constatată la intersecția strada Constantin Brătescu cu strada Jupiter unde polițiștii locali au depistat o persoană care a depozitat pe domeniul public saci menajeri și diverse obiecte, transformând locul într-un depozit clandestin de gunoi.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 400 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*