Centrul de îngrijiri paleative „Casa Soarelui“, tot mai aproape de a intra în administrarea Spitalului Județean Constanța

Spitalul judetean de Urgenta Sf. Andrei SCJU Constanta. FOTO Cătălin Schipor

În ședința de Guvern din 7 iunie, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța.

Imobilul în cauză este Centrul de îngrijiri paliative Casă Soarelui. Decizia a venit că urmare a unei solicitări a Consiliului Județului Constanța. Potrivit acestei solicitări imobilul nu își va schimbă destinația și va fi folosit pentru îngrijirea bolnavilor cu afecțiuni grave.

O dată ce hotărârea va intră în vigoare, vor fi demarate procedurile de predare în administrare a imobilului către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

„Din momentul în care am aflat că acest centru este în pericol de a se închide am vrut să vin în sprijinul acestor persoane grav bolnave. Mă bucur că am găsit susținere din partea autorităților centrale și astfel o solicitare de-a noastră și-a găsit rezolvare. M-am preocupat constant să ofer constănțenilor posibilitatea de a găsi, în județul nostru, cea mai bună soluție de tratament, la standarde europene. În acest moment Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța are prevăzute în buget sume pentru funcționarea acestui centru și voi face toate demersurile necesare că el să devină funcțional în cel mai scurt timp” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Tutuianu.

Casa Soarelui va deveni, conform prevederilor legale, Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secției de oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, va fi dotată și se va asigură personal medical calificat pentru îngrijirea pacienților internați în această secție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*