Cardurile naționale de sănătate expirate sunt valabile încă doi ani de la data expirării

Cardul de sănătate. FOTO Adrian Boioglu
Cardul de sănătate. FOTO Adrian Boioglu

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța a transmis furnizorilor de servicii medicale, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018.

“Facem această precizare deoarece în ultimele zile instituţia a primit semnalări telefonice că unii furnizori refuză să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, motivând că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit.Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019”,au precizat reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța.

Totodată, cardurile naţionale de sănătate noi care se emit au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*