Campania “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”. ANR a verificat peste 700 de ambarcațiuni de agrement

FOTO ANR

Peste 700 de ambarcațiuni de agrement au fost verificate de Autoritatea Navală Română, conform datelor centralizate de la Căpităniile Zonale din întreaga țară, la finalul campaniei “SOS! Vesta de salvare salvează vieți”. În urma controalelor efectuate în perioada 15.07.2023-15.09.2023 au fost constatate 49 de contravenții privind regimul transporturilor navale, iar însumat amenzile se ridică la 112.600 lei. Dintre acestea, 26 de amenzi în valoare de 85.000 lei au fost aplicate pe litoral. Personalul  ANR  i-a  sancționat pe posesorii de ambarcațiuni de agrement ce nu aveau la bord documentele obligatorii sau acestea erau expirate, nu aveau înscris numele sau numărul de identificare, așa cum prevede legea, sau care au îmbarcat la bordul navei un număr de persoane mai mare decât cel maxim admis.

La nivelul Căpităniilor Zonale au fost verificați  și 35 de agenți economici de transport persoane, dintre care 11 au fost amendați cu 31.000 lei. Totodată, din 508  persoane fizice controlate, 36 au acum de plătit, în total, 45.400 lei după ce s-a constatat fie că nu dețineau certificat de conducător de ambarcațiune de agrement sau se aflau sub infuența băuturilor alcoolice, fie exploatau în scopuri comerciale nave ce dețineau permis provizoriu de navigație pentru probe sau ambarcațiunile nu aveau înscrise în condițiile legii numele, numărul de identificare sau portul de înmatriculare.

Din 68 de ambarcațiuni de pescuit verificate doar una a fost amendată cu 2000 lei întrucât nu avea la bord mijloace de stins incendiul corespunzătoare și nici mijloace de salvare.

În această perioada au fost controlate și 46 de zone de agrement nautic, dintre care 34 de pe litoral, iar acolo unde au fost identificate nereguli au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*