Călăuzele migranților depistați în zona Mangalia au fost puși sub acuzare și reținuți

Migranți irakieni la Mangalia. FOTO Poliția de Frontieră
Migranți irakieni la Mangalia. FOTO Poliția de Frontieră

În cursul zilei de 17 august, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Petridis Petros – cetăţean cipriot şi Spasov Petar Spasov – cetăţean bulgar, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– trafic de migranţi, prev. de art. 263 alin. 1 şi 2 lit. b Cod penal;
– trecerea frauduloasă a frontierei de stat, prev. de art. 262 alin.1 Cod penal;
– conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 191/2003;
– punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă, prev. de art. 3 din Legea 191/2003.

Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de 13 august polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, în dreptul localităţii Mangalia ambarcaţiunea EMEK 1, pavilion Turcia.

S-a constatat că aceasta este o ambarcaţiune de agrement, de aprox. 17 metri lungime, condusă de inculpaţii Petridis Petros şi Spasov Petar Spasov, în care se aflau un număr de 69 cetăţeni irakieni, bărbaţi, femei şi copii.

Probele administrate în cursul urmăririi penale au relevat faptul că ambarcaţiunea a fost condusă din Turcia în România de cei doi inculpaţi care au navigat fără a deţine certificat internaţional de conducători de ambarcaţiune de agrement valabil şi nici certificate pentru echipaj minim de siguranţă şi în condiţiile în care numărul maxim de persoane ce putea fi transportat era de 4.

Migranţii au fost conduşi în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, iar dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*