Cadrele medicale din Spitalul Județean Constanța sunt testate pentru Covid-19

Spitalul judetean de Urgenta Sf. Andrei SCJU Constanta. FOTO Cătălin Schipor

O amplă acțiune de testare a personalului medical și auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Ap. Andrei” Constanța a fost demarată săptămâna trecută și este în plină desfășurare. Până la acest moment au fost testate câteva sute de cadre medicale și auxiliare. Acolo unde rezultatul testelor rapide nu este concludent sau este pozitiv, pentru mai multă siguranță, se efectuează și testul PCR.

Cele mai multe teste au fost efectuate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă, UPU, Medicală I și Medicală II, Nefrologie, Cardiologie și Neurologie. Până în prezent  99% dintre cei testați sunt negativi.

Întreaga acțiune este coordonată de către Directorul de Îngrijiri  al SCJU și personalul din cadrul Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Activității Medicale.

Activitatea medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Ap. Andrei” Constanța este asigurată de către  aproximativ 2500 de cadre medicale și auxiliare. Pentru siguranța pacienților dar și a angajaților, testarea cadrelor medicale va continua zilele următoare.

5000 de teste rapide au fost achiziționate cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*