Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de 100.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră români și bulgari în PTF Vama Veche

Mărfuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră români și bulgari au descoperit, în urma unei acțiuni comune desfășurate în PTF Vama Veche, într-un autocar sosit din Turcia, peste 200 parfurmuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 06.07.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, poliţiştii de frontieră români împreună cu omologii bulgari au efectuat o acțiune comună având ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere.

Cu această ocazie au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar care se deplasa pe ruta Turcia-România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul destinat bagajelor, 209 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc care nu deținea documente de proveniență și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație.

Produsele, în valoare totală de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*