Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, de peste un sfert de milion de lei, descoperite de vameși în Portul Constanța Sud

Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, de peste un sfert de milion de lei, descoperite de vameși în Portul Constanța Sud. FOTO: DRV Constanța

Inspectorii vamali constănțeni au descoperit vineri, 17 februarie, în urma unor controale efectuate asupra unor containere aflate în Portul Constanța Sud bunuri nedeclarate sau contrafăcute, cu o valoare de piață de peste un sfert de milion de lei.

Potrivit Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, vameșii au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în București.

„Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 1.108 genți de voiaj, din material textil, marca <<ELLA ICON>>, bunuri nedeclarate la autoritatea vamală. Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 244.000 de lei”, au precizat reprezentanți ai instituției.

Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, de peste un sfert de milion de lei, descoperite de vameși în Portul Constanța Sud. FOTO: DRV Constanța

În aceeași zi, în timpul unui alt control efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit tot din China, dar pentru o societate comercială cu sediul în Ucraina, inspectorii vamali au descoperit 30 mașinuțe electrice cu acumulatori, pentru plimbat copiii, cu însemnele mărcii „JEEP”, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 37.000 de lei.

Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, de peste un sfert de milion de lei, descoperite de vameși în Portul Constanța Sud. FOTO: DRV Constanța

Autoritatea vamală a reținut atât gențile cât și jucăriile, în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*