Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, prădată de combustibil în valoare de două milioane de dolari

Elicoptere la Mihail Kogalniceanu. FOTO cu rol ilustrativ

Guvernul federal al Statelor Unite a fost păgubit de o rețea de infractori din Constanța, care au furat din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, în ultimii cinci ani, combustibil în valoare de două milioane de dolari.

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism DIICOT), procurori din Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO, au efectuat miercuri, 24 noiembrie, un număr de șase percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța.

„Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată, guvernul federal al SUA, este de aproximativ 2.000.000 dolari”, au precizat procurorii DIICOT.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de șapte persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*