FOTO VIDEO Primăria Cumpăna sprijină sportivii de performanță. Primarul Mariana Gâju: “Niciodată nu este prea mult când investim în educația copiilor”

Primărița Mariana Gâju și micii sportivi. FOTO Primăria Cumpăna
Primarul Mariana Gâju și micii sportivi. FOTO Primăria Cumpăna

Baschet Club Athletic Constanța și Victoria Cumpăna vor pregăti împreună viitorul lot de sportivi care va reprezenta comuna în competițiile de baschet la nivel național. Astăzi au semnat un protocol din care se naște clubul de baschet din Cumpăna, iar primi 40 de copii sunt așteptați se se-nscrie în perioada imediat următoare. Ulterior, numărul ar trebui să ajungă la mult mai mulți sportivi.

“Părinții care-și înscriu copii la secția de baschet nu vor face decât să câștige sănătate pentru copiii cărora le-au dat viață.  Noi, administrația publică locală în parteneriat cu școala și în parteneriat cu clubul de baschet Athletic Constanța avem obligația să-i instruim în această disciplină. Pentru mine, atragerea unui număr de 400 de copii, 400 de elevi la această disciplină, baschet, înseamnă enorm de mult, chiar dacă începem doar cu 40″ a declarat primărița Mariana Gâju la ceremonia de semnare a protocolului de colaborare.

Consiliul Local al comunei Cumpăna a aprobat în urmă cu două luni încheierea acestui protocol de colaborare cu Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa. Proiectul sportiv al comunei se va numi de azi înainte „Baschet Made în Cumpăna“ și își propune să dezvolte și să promoveze sportul de masă şi un stil de viaţă sănătos prin atragerea unui număr minim de 400 de beneficiari direcţi. Obiectivul major ar fi dezvoltarea jocului de baschet prin alinierea la cerinţele şi standardele din actualul context internaţional, prin organizarea de evenimente sportive atractive.

“La Cumpăna sportul este un mod de viață, infrastructura este la un nivel la care nu există comparație în județul Constanța. Suntem bucuroși să ne aflăm aici și cu siguranță vom reuși să facem lucruri foarte frumoase împreună pentru acești copii minunați și de-abia așteptăm să ne-apucăm de treaba. Urmează să vedeți ce-nseamnă “Basket made în Cumpăna” în curând” a spus Andrei Talpeș, team manager-ul de la BC Athletic Constanţa, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa.

Plecând de la identificarea nevoilor sociale, proiectul “Baschet Made în Cumpăna vine cu o serie de avantaje și oportunități, cum ar fi de exemplu colaborarea cu  unul dintre cele mai bune cluburi de  baschet din județul Constanța, înscrierea gratuită a jucătorilor, resurse materiale la cel mai înalt standard și satisfacerea nevoile sociale ale elevilor (oportunitatea de a le oferi elevilor șansa de integrare în diverse grupuri sociale/ de a colabora cu prietenii/ de a participa și la alte activități sociale).

“Acest parteneriat pe care astăzi îl consfințim astăzi se adresează copiilor pentru că ei sunt averea noastră. Niciodată nu este prea mult când investim în educația copiilor pe care ni-i dorim sănătoși. Sportul este activitatea școlară și extrașcolară care-i menține sănătoși. Îi menține activi, îi menține ageri, dar îi formează ca adevărați oameni. Sportul ne-a învățat ce-nseamnă arta fairplay-ului, ne-a învățat ce-nseamnă respectul celui de lângă ține. Sportul ne-a învățat ce-nseamnă să știi să pierzi, să știi să te bucuri când câștigi” a spus edilul comunei, Mariana Gâju. 

“Baschet Made în Cumpăna” va fi un proiect promovat prin intermediul canalelor Asociației Baschet Club Athletic Constanța la nivel local și național și va contribui la definirea identității și la o imagine pozitivă a comunei Cumpăna.  Acesta va fi astfel asimilată cu genul de comunitate care investește în sport și se preocupă de promovarea unui mod de viață sănătos prin intermediul sportului și al evenimentelor sportive, care includ activități dedicate tuturor categoriilor de vârstă și sex.  

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*