Banii europeni pentru pescuit și acvacultură își caută beneficiarii în județul Constanța

Un preparat delicios de pește

Asociația Grup Local Dobrogea Nord a lansat proiectul “Dobrogea Nord – Pământul sălbatic între Dunăre și mare”, proiect ce vizează dezvoltarea comunităților pescărești.

Prin implementarea acestui proiect, reprezentanții asociației își propun dezvoltarea sustenabilă a activității de pescuit din Nordul județului Constanța bazată pe activități durabile care să ia în considerare aspectele legate de protecția mediului, creșterea economică, crearea de locuri de muncă, atragerea tinerilor spre sectorul pescuitului și acvaculturii și, nu în cele din urmă, promovarea inovării în acest sector. Proiectul, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, vine în întâmpinarea mediului de afaceri local, reprezentanților societății civile și autorităților locale, actori care doresc să se implice în dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Prezent la conferința de lansare a proiectului, viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, a precizat că își dorește ca un număr cât mai mare de beneficiari să depună proiecte care să vină în sprijinul comunității.

“Apreciez eforturile pe care le faceți pentru a ține în viață acest FLAG, nu este ușor, în sistem există multe opreliști, cunoaștem acest lucru, dar este lăudabil faptul că reușiți să lansați aceste oportunități de finanțare pentru pescari. Deși banii nu sunt mulți, sunt suficienți pentru a fi investiți în comunitatea locală și îi încurajez pe toți beneficiarii să depună proiecte, pentru că ar fi păcat ca acești bani să nu fie absorbiți la Constanța. M-aș bucura să avem proiecte corecte, sustenabile și care să răspundă nevoilor comunității” a declarat Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța.

Obiectivele țintă vizate de echipa de implementare a proiectului sunt:

1.   Dezvoltarea viabilă și competitivă a pescuitului comercial și a acvaculturii din zona pescărească a FLAG Dobrogea Nord;

2.  Dezvoltarea durabilă a zonei pescărești prin asigurarea condițiilor pentru creșterea bunăstării și a coeziunii sociale și de respectarea mediului.

Valoarea totală alocată implementării strategiei este de 14,254,211.93 lei, iar finanțarea din bugetul național depășește două milioane de lei.

’’Ne dorim ca prin acest proiect să dezvoltăm comunitățile pescărești și de acvacultură, să dezvoltăm pescuitul în zonă și să creăm o infrastructură de pescuit, mai ales că există loc și oportunități unde să introducem acești bani europeni. Ne dorim să primim proiecte viabile, cu atât mai mult cu cât ni se pot alătura și primăriile’’ a declarat Sorin Mănăilă, managerul general al Asociației Grup Local Dobrogea Nord.

Viitorii beneficiari pot depune proiecte în cadrul celor patru măsuri cuprinse în strategie, începând din luna noiembrie 2018, conform calendarului publicat pe site-ul www.flagnord.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*