Avertizare de vreme rea pentru Constanța. Unde suni dacă ai probleme

Drumuri înzăpezite

Conform prognozei meteo emisă astăzi, 8.02.2017, ora 11.00, în intervalul 08.02.2017, ora 09:00 – 10.02.2017, ora 09:00, în județul Constanța se instituie cod galben de precipitații mixte.

Fenomenele vizate sunt: precipitații mixte, ploi, ninsoare, rafale de vânt ce vor putea ajunge la 15 m/s, care vor spulbera ninsoarea, determinând scăderea vizibilității.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în această noapte între 0 și -1 grad Celsius, iar în noaptea dintre 9.02.2017 și 10.02.2017 vor ajunge până la -4 grade Celsius, ceea ce va determina depunerea unui strat de până la 8 cm de zăpadă.

Ținând cont de atenționarea meteo, cod galben, au fost pregătite 8 sărătițe, care vor acționa pe străzile din municipiu imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții.

Când temperaturile vor atinge limita înghețului, cele opt sărărițe vor fi poziționate în următoarele intersecții: Bd. Ferdinand – Bd. Tomis, Bd. Mamaia – Str. Pescarilor, Podul Cumpenei, Șos Mangaliei – Bd. 1 Mai, Bd. Tomis – Bd. Aurel Vlaicu, Str. Dezrobirii – Str. Soveja, Bd. 1 Decembrie 1918 – Bd. Alexandru Lăpușneanu, Bd. Aurel Vlaicu – Str. Baba Novac.

În funcție de evoluția meteo, când situația o va impune, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului.

În urma atenționării meteorologice, Primăria Constanța a mobilizat pentru intervenții echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intervină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți. De asemenea, echipaje ale Poliției Locale și ale Serviciului Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș.

Primăria Municipiului Constanța face apel la constănțeni ca în perioada menținerii codului galben de vânt și ninsoare să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac. Totodată, rugăm constănțenii să circule cu prudență pentru a evita accidentele rutiere.

Orice problemă poate fi semnalată de constănțeni permanent la nr. de tel: 

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*