Asociația Dăruiește Aripi a dotat secția de pediatrie de la Spitalul Județean Constanța cu echipamente de aproape 65.000 de lei

Asociația "Dăruiește Aripi" a donat echipamente Spitalului Județean Constanța. FOTO Asociația "Dăruiește Aripi"

Asociația Dăruiește Aripi a dotat secția de pediatrie de la Spitalul Județean Constanța cu echipamente medicale în valoare de 64.857 lei, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de spitalizare pentru copiii internați și mamele lor.

“De-a lungul anului, primim multe apeluri de la părinții copiilor internați în secția de pediatrie a Spitalului Județean Constanța cu privire la dotarea secției cu echipamente necesare, la îmbunătățirea condițiilor din spital. Ne-am sfătuit cu personalul medical al secției, de asemenea și cu conducerea spitalului și, la începutul acestui an, am demarat achiziția acestor echipamente solicitate”, a declarat Alina Pătrăhău – fondator Dăruiește Aripi. 

Astfel, au fost donate Spitalului Județean, 11 paturi medicale electrice pentru copii; 4 fotolii medicale pliabile pentru mame; 2 nebulizatoare de uz medical; 20 saltele pentru uz spitalicesc; 100 perne din microfibră, antibacteriene de uz spitalicesc; 150 huse impermeabile pentru perne; 30 huse impermeabile pentru saltele; 100 lenjerii de uz spitalicesc intens.

De asemenea, secția pediatrie au fost dotată și cu peste 300 de produse din plastic necesare bunei funcționări a activității de aici: cutii de transport a analizelor și probelor biologice, dispozitive sanitare de igienă și curățenie (rame și perii WC, pubele, găleți, etc.).

Secția de pediatrie aflată la etajul VIII în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este singura secție din regiunea Dobrogei care, pe lângă cazurile pediatrice comune, tratează cazurile de terapie intensivă, traumatologie, neurologie și boli de nutriție în patologia copilului și adolescentului în doar 75 de paturi. Pe timpul verii, numărul de pacienți se dublează, din cauza sezonului turistic.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*