Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica din cartierul Compozitorilor

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, va oficia marți, slujba Vecerniei la biserica din cartierul Compozitorilor, iar miercuri se va afla la mănăstirea Capidava, unde va susține Sfânta Liturghie.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, pe data de 21 noiembrie Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Cu acest prilej, marți, 20 noiembrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Constanța (strada Dinu Lipatti, nr. 2, cartier Compozitorilor).

Miercuri, 21 noiembrie, de la ora 8.15, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Capidava, cu prilejul hramului paraclisului.

Duminică, 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Cu acest prilej, vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Ecaterina” din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71).

Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către Mihail Kogălniceanu, om politic și istoric.

Tot vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 23.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult care își cinstește ocrotitoarea.

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educaţie aleasă. S-a convertit la creştinism pe vremea împăraţilor prigonitori Diocleţian şi Maximian. Datorită înţelepciunii de care a dat dovadă, a reuşit să demonstreze superioritatea credinţei creştine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulţi învăţaţi ai timpului. Din acest motiv a fost arestată şi dusă la judecată înaintea autorităţilor romane, apoi a fost supusă la chinuri și, în cele din urmă, a fost condamnată la moarte tăindu-i-se capul. Sfintele sale moaşte se află în mănăstirea “Sfânta Ecaterina”, de pe Muntele Sinai, din Egipt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*