Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie în Duminica Ortodoxiei

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Duminică, 8 martie, va fi prima duminică din Postul Mare, cunoscută și sub numele de Duminica Ortodoxiei. Aceasta se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ținut la Niceea, în anul 787), care au definitivat cultul icoanelor și au sistematizat învățătura de credință a Bisericii cu privire la iconografie.

Cu acest prilej, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”. După slujbă, clerul și credincioșii vor merge într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Arhiepiscopiei, catedrală. Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

Vineri, 6 martie, de la ora 17.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din apropierea orașului Năvodari.

Sâmbătă, 7 martie, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica „Sf. Gheorghe și Sf. Ștefan cel Mare și Sfânt”, din localitatea Ștefan cel Mare, urmată de slujba parastasului pentru părintele Ștefan Vasile, care a fost paroh al bisericii.

Tot sâmbătă, de la ora 17.00, IPS Teodosie va oficia Taina Sf. Maslu la biserica „Sf. Gheorghe” din localitatea Dobromir Deal, unde va fi adusă spre cinstire o copie a icoanei Maicii Domnului din Smolensk. Aceasta va rămâne în biserică până duminică, 8 martie, după slujbă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*