UPDATE Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, achitat în dosarul fraudei cu Fonduri Europene. Decizia magistraților nu este definitivă

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Magistrații Curții de Apel Constanța au dat astăzi decizia în dosarul Arhiepiscopului Tomisului. De Înălțare, IPS Teodosie a scăpat de acuzații. Dar hotărârea instanței nu este una definitivă.

Iată ce a decis Instanța:

  • Dispune achitarea inculpatului PETRESCU TEODOSIE, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.
  • dispune achitarea inculpatului BECA STERE.
  • dispune achitarea inculpatului MALAXA BOGDAN-PETRIȘOR.
  • dispune achitarea inculpatului NADOLEANU GHEORGHE.
  • dispune achitarea inculpatului COJOCARU CIPRIAN-IOAN.
  • dispune achitarea inculpatului ȘTEFAN AURELIAN.
  • dispune ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului instituit prin ordonanţa procurorului din 12 octombrie 2016 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, în dosarul nr. 230/P/2016, constând în poprirea conturilor deținute de inculpatul PETRESCU TEODOSIE, persoana responsabilă civilmente Arhiepiscopia Tomisului și persoana responsabilă civilmente Așezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei”. În baza art. 272 C.p.p., onorariu cuvenite avocat din oficiu, în sumă de 1120 lei, se avansează din fondurile M.J. către avocat Roşu Elena Iuliana, din cadrul Baroului de avocaţi Constanţa. În baza art. 275 al. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Decizia de astăzi poate fi atacată prin Apel în termen de 10 zile.

UPDATE: Arhiepiscopia Tomisului a transmis o reacție la decizia instanței:

“Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul.

Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încredere că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosar”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*