„Are Constanța nevoie de statui?” se întreabă Primăria Constanța, care prezintă și un set de personalități de unde constănțenii să poată alege

FOTO Ovidiu Oprea

Primăria Constanța îi întreabă pe locuitorii orașului dacă există personalități care ar merita să aibă un monument în cinstea lor și le cere să se implice în modelarea și ordonarea spațiului urban.

„Vă rugăm să studiați cu atenție propunerile de mai jos referitoare la amplasarea unor monumente noi în bătrânul Tomis și să ne transmiteți opiniile dumneavoastră. Amplasamentele avute în vedere sunt situate în zona istorică a orașului. Printre criteriile care au determinat selecția lor se găsesc fezabilitatea, semnificația și prezența în vecinătate a unor edificii sau împrejurimi care să poată contribui semnificativ la obținerea unei imagini valoroase”, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Propunerile cu care vin în fața constănțenilor specialiști și reprezentanți ai mai multor instituții constănțene din domeniile culturii, artelor și istoriei – Primăria Constanța, Muzeul de Istorie Națională și arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I.N. Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța) sunt următoarele:

  1. Împăratul Constantin cel Mare. Amplasamentul propus este situat pe strada Termele Romane, în vecinătatea Edificiului Roman cu Mozaic;
  2. Regele Carol I – în apropierea statuii ce o întruchipează pe Regina Elisabeta. Amplasamentul propus este situat în Parcul Cazinoului, în vecinătatea promenadei de pe faleză, pe latura de Vest a scărilor de acces dinspre intersecția bulevardului Regina Elisabeta cu strada Termele Romane;
  3. Regele Ferdinand – în vecinătatea Palatului Regal. Amplasamentul propus se află situat în interiorul spațiului verde cu perimetru triunghiular, determinat de bulevardul Tomis, strada Traian și strada Vasile Alecsandri.
  4. Remus Opreanu. Amplasamentul propus este situat pe strada Traian, în apropierea unei alei de acces către sediul Consiliului Județean Constanța.
  5. Cella Serghi, cât mai aproape de mare. Amplasamentul propus este pe promenada falezei Cazinoului, în apropierea aripii de nord-vest a clădirii Cazinoului.

„Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe adresa de email birouldepresa@primaria-constanta.ro sau puteți comenta la această postare. Mai mult, pentru a asculta glasul dumneavoastră, vom organiza în scurt timp o dezbatere la care sunt invitați să participe toți cei interesați de aspectul orașului în care trăiesc. Vom reveni cu toate detaliile”, au mai transmis sursele citate. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*