Aproximativ patru tone de tutun vrac disimulat după cutii cu ardei capia, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-un autocamion, condus de un cetăţean român, aproximativ 4.000 kilograme de tutun, ascuns  prin metoda “capac”, după mai multe cutii cu ardei capia.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 28.09.2023, polițiștii de frontieră ai Serviciului de Prevenire și Combatere a Infracționalității Transfrontaliere și a Migrației Ilegale din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, pe drumul E 675, care face legătura între localitatea Negru-Vodă și Constanța, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile.

“Astfel, în jurul orei 04.00, colegii noștri au oprit pentru control, un autocamion condus de un cetățean român,  în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ardei capia, pentru o societate comercială din județul Călărași.

În urma verificărilor amănunţite, printre încărcătura specificată în documentele de însoţire a mărfii, au fost descoperiţi mai mulți baloți cu frunze uscate de tutun, ambalați în saci negri de plastic.

S-a procedat la inventarierea bunurilor şi s-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta, pe lângă niște cutii cu ardei capia, și 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun.

Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

 În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “uz de fals” faptă prevăzută și pedepsită de art.323 din Codul Penal și de „complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută și pedepsită de art.452 din Codul fiscal” – Garda de Coastă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*