Aproximativ 1.500 de elevi constănțeni se vaccinează împotriva SARS-CoV-2

Vaccinul anti-Covid-19. FOTO Adrian Boioglu

O acțiune de vaccinare a elevilor din județul Constanța va debuta miercuri, 19 mai, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, aproximativ 1.500 de elevi constănțeni urmând să fie imunizați împotriva SARS-CoV-2.

În această perioadă premergătoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a sprijinit Direcția de Sănătate Publică Constanța prin colectarea datelor privind vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 16-18 din unitățile de învățământ constănțene, prin fluidizarea canalului de comunicare între instituțiile școlare și DSP, precum și prin diseminarea informațiilor medicale specifice acestei acțiuni.

„Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel național a determinat părinții să își exprime acordul pentru ca acești tineri constănțeni să fie vaccinați. Rolul nostru este în permanență acela de a oferi elevilor, părinților și colegilor noștri o informare corectă și completă cu privire la vaccinare și de a transmite în comunitate mesajul că școala înseamnă sănătate fizică, mentală și emoțională, fundament al dezvoltării echilibrate a societății noastre. În acest context, participarea celor aproximativ 1.500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituționale depuse până în prezent”, a afirmat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Așadar, potrivit ISJ Constanța, în perioada următoare, aproximativ 1.500 de elevi vor fi vaccinați în baza unui program stabilit de către Direcția de Sănătate Publică Constanța, astfel încât procesul educațional să nu înregistreze sincope și acțiunea să se deruleze cu succes. Elevii care au acordul părinților pentru a se vaccina împotriva SARS-CoV-2 provin din 68 de unități de învățământ preuniversitar de stat și privat din județul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*