Aproape jumătate de milion de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate, anul acesta, de polițiștii de frontieră constănțeni

Container cu mobilier, încărcat cu peste 400.000 pachete țigări de contrabandă

Polițiști de frontieră constănțeni au confiscat, de la începutul acestui an și până în prezent, cantitatea de 486.154 pachete țigări în valoare de 5.919.067 lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, confiscările au fost realizate în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, fiind vorba despre 26 de cazuri, în care au fost implicate 34 de persoane.

„Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Cea mai mare captură realizată în 2020 a avut loc în data de 19 august, în Portul Constanța Sud Agigea, când, într-un container, au fost descoperite țigări de contrabandă în valoare de peste un milion de euro. Conform documentelor de transport, containerul trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca proveniență Emiratele Arabe Unite.

„La deschiderea containerului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au constatat că în partea din față se aflau cutii care conțineau obiectele de mobilier menționate în documente, iar restul containerului era încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență Duty Free. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 412.050 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 1.021.600 de euro”, au mai transmis sursele citate.

Țigările au fost ridicate de polițiștii de frontiera în vederea confiscării, iar în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*