Aproape jumătate de milion de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate, anul acesta, de polițiștii de frontieră constănțeni

Milioane de țigarete de contrabandă, descoperite în urma unor percheziții. FOTO arhiva CTnews

Polițiști de frontieră constănțeni au confiscat, de la începutul acestui an și până în prezent, cantitatea de 486.154 pachete țigări în valoare de 5.919.067 lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, confiscările au fost realizate în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, fiind vorba despre 26 de cazuri, în care au fost implicate 34 de persoane.

„Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Cea mai mare captură realizată în 2020 a avut loc în data de 19 august, în Portul Constanța Sud Agigea, când, într-un container, au fost descoperite țigări de contrabandă în valoare de peste un milion de euro. Conform documentelor de transport, containerul trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca proveniență Emiratele Arabe Unite.

„La deschiderea containerului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au constatat că în partea din față se aflau cutii care conțineau obiectele de mobilier menționate în documente, iar restul containerului era încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență Duty Free. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 412.050 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 1.021.600 de euro”, au mai transmis sursele citate.

Țigările au fost ridicate de polițiștii de frontiera în vederea confiscării, iar în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*