Anunț de la Primăria Năvodari. Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea lor

Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea lor. FOTO Primăria Năvodari

Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă interzice modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă.

Primăria Năvodari reamintește faptul că certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt nule.

Persoanele care dețin certificate de stare civilă plastifiate (de naștere, căsătorie sau deces ), pot solicita eliberarea unor duplicate de pe actele respective.

Cererea de eliberare a duplicatelor se poate face la:

– primăria care are în păstrare registrul în care s-a înregistrat actul de stare civilă

– primăria locului de domiciliu sau reședință al solicitantului.

Acte necesare

– Cerere – se obţine de la sediul SPCLEP Năvodari sau se poate descărca de pe https://www.primaria-navodari.ro/starea-civila

– Actul de identitate al titularului, aflat în termenul de valabilitate.

În cazul în care titularul nu se poate prezenta, obţinerea certificatului se poate face prin Procură specială autentificată de către un notar public, în care se va menţiona expres ,,pentru obţinerea certificatului de naştere/căsătorie/deces (după caz) de la starea civilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*