Amenzile aplicate, în ultima săptămână, pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public al Constanței au depășit 115.000 de lei

Amenzi de peste 115.000 de lei, pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat, săptămâna trecută, un număr total de 199 de sancțiuni, în valoare totală de 116.950 lei, persoanelor fizice și juridice pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public al orașului.

Astfel, potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează. Au fost aplicat :

  • 192 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 97 950 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • trei sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 9 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • patru sancțiuni conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 10 000 lei.

„Îi rugăm pe constănțeni să nu mai depoziteze sacii de gunoi pe domeniul public, să nu mai arunce gunoiul pe stradă, iar pe cei care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipiente speciale. În felul acesta, evită sancțiunile pe care polițiștii locali, ce monitorizează permanent străzile și cartierele, le-ar putea aplica”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Aceștia îi sfătuiesc pe cetățenii să semnaleze aceste fenomene antisociale la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*