Amenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate, săptămâna trecută, de jandarmii constănțeni

Amenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate, săptămâna trecută, de jandarmii constănțeni. FOTO IJJ Constanța

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au fost zilnic la datorie în perioada 18 – 24 ianuarie, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 170 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 48.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar și pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acționat pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestațiilor de protest organizate de sindicatele Publisind și Cartel Alfa, a Turneului 1 din cadrul Campionatului Național de Volei Feminin, precum și a ceremonialului organizat cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Săptămâna trecută au mai fost executate 51 de misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanțe sau parchete, șapte misiuni în sprijinul lucrătorilor Gărzii de Coastă și cinci misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcției Silvice Constanța.

Jandarmii au fost angrenați zilnic și în misiuni de pază și protecție instituțională la cele 38 de obiective din competență, fiind prezenți și în zona Spitalului Modular-Stadion Portul. Totodată, oamenii legii au asigurat și protecția transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în județul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*