Amenzi de aproape 140.000 de lei, aplicate în urma unor controale ale comisarilor de mediu în șantiere din municipiul Constanța

Controale ale comisarilor de mediu în șantiere din municipiul Constanța. FOTO GNM Constanța

Garda Naţională de Mediu Constanța a verificat în cursul săptămânii trecute șapte șantiere de construcţii din municipiul Constanta, în baza tematicii de control dispusă de Comisariatul General. Controalele au avut ca scop verificarea respectării legislaţiei în domeniul protecției atmosferei și gestiunii deșeurilor.

Potrivit GNM Constanța, s-a constatat că titularii proiectelor imobiliare nu respectă în totalitate condiţiile din actele de reglementare, respectiv nu iau măsuri de limitare a emisiilor de pulberi în zonele limitrofe șantierelor de construcţii, nu țin evidența gestiunii deșeurilor, nu au spații amenajate și dotate cu recipiente pentru colectarea separată și stocarea temporară a deșeurilor, nu respectă prevederile legale privind valorificarea/ reutilizarea/ reciclarea deșeurilor din construcţii.

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 12 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 137.500 de lei. Pe lângă sancțiunile aplicate, comisarii au stabilit și masuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Controalele pe această tematică vor continua și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*