Amenzi de aproape 130.000 de lei, date de polițiștii locali constănțeni pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali. FOTO: DGPL Constanța

Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Au fost aplicate 242 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 77/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, OUG nr. 92/2021 privind gestionarea deșeurilor și OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Printre abaterile constatate menționăm: depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, aruncarea gunoiului menajer la coșulețele stradale, scoaterea gunoiului menajer în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), nerespectarea graficelor de ridicare a deșeurilor menajere, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 128.200 lei.

Pentru a evita încălcarea normelor legale cetățenii sunt rugați să fie responsabili și să gestioneze în mod corespunzător deșeurile. De asemenea, orice fapte care contravin legislației în vigoare pot fi semnalate la numerele de telefon: 0241/484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*