Alte trei avioane Eurofighter Typhoon au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video
Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video

Alte trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi, 24 februarie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alăturându-se, astfel, celorlalte trei aeronave germane care efectuează, din 17 februarie, misiuni în țara noastră.

Potrivit MApN, detașamentul german va executa, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române şi ai Forțelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele trei săptămâni.

Forțele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declarației comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliție aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilității între aliații din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție şi descurajare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*